Kalėdos Melburne

SAM_1194

Taigi, užsisėdėjau amžinybę prie nuotraukų (žr. žemiau) tad rašymui nebeliko daug laiko. Tad trumpai. Kalėdos čia sutampa su vasaros atostogom, kas australams, atrodo, yra kur kas svarbiau. Bent jau taip pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Bet gi ir čia jie švenčia.

SAM_1199

Tarkim vienam rajonėly, tiksliau vienoje gatvėje jie visi eina iš proto ir išpuošia namus lemputėm ir kitais dalykais. Taip kaimynai varžosi, kas labiau pasipuošė. Kai kurie akivaizdžiai persistengė, bet žiūrovu nuo to tik smagiau. O žiūrovų irgi netrūksta, gatvelėje kamštis, aplinkui teko paieškot, kur palikt mašiną. Išlipi kažkokiam tamsiam priemiesčio kampe ir eini paskui minias. O ten staiga šviesos, muzika, šokantys Seniai Šalčiai (man šis pavadinimas kur kas smagesnis nei Kalėdų senelis. Dėd moroz. Va.). Mes užsižiūrėjom į visokias skraidančias lapes tad nesiskubindami atvažiavom į šviesų rajoną jau pasibaigus didžiosiom programom – kažkuriam kieme vaikiukai pakavosi natas ir saksofoną.

SAM_1202

Kitam (šitam, šitoj nuotraukoje) išlindo dėdė kone su chalatu ir išjungė dainuojantį senį.

SAM_1203

Bet vistiek smagu. Buvo ir santūresniųvariantų, na medžiai papuošti ir tiek, bet tai neįdomu.

SAM_1204 SAM_1208

Ačiū viešnioms iš Lietuvos Gintarei ir Robertai už nuotraukas.

and-me

O čia kita kalėdinė atrakcija.

Prekybos centro Myer vitrinos. Eini nuo lango prie lango, klausai istorijos, žiūri, viskas juda. Savaitgaliais ir prieš pat šventes prie langų neprieisi, eilės ilgiausios, minios žmonių.

IMG_0887

Mum pasisekė užsukt lietingą sausio 1.

bega

Istorija vadinasi Gingerbread Friends – Imbierinių sausainių draugai ar kažkas tokio. Visą galit išklausyt čia. Deja, tik anglų kalba.

Lauriaus mėgstamiausia vieta – 3.33s.

IMG_0858

vista

IMG_0841

IMG_0860

cat

christmas-melbourne

Nesu tikra ar Melburnas turi vieną pagrindinę eglę, ar daug jų. Jei visgi yra pagrindiniausia – spėjam, kad šita.

egle

Lietus per Kalėdas, nieko naujo, mes pratę.

IMG_0367

O pačias Kūčias sutikom namie su nemaža kompanija. Laba keista, kad šviesu, praktiškai ilgiausia diena. Žodžiu, joninės-kalėdos, kažkas tokio.

IMG_0761

Naujų metų naktis mūsų paplūdimyje. Tai matyt viena iš keleto naktų, kada muzika groja visur ir ilgai ir lauke.

IMG_0767

Fejerverkai virš miesto.

fereverkai

IMG_0795

Sausio pirmą išlindom paslampinėt po miestą. Tuščia tuščia.

IMG_0793

Ant vieno tilto kiekvienai šaliai iš kurios atvyksta emigrantai skirtas stendas su informacija. Pakankamai įdomu pažiūrinėt. Tarkim iš kai kurių salelių daugiausia imigruoja… žmonų. Ale gi Klaipėda užrašyta su klaida.

IMG_0800

Nesusilaikau. Pamenat panašius batus iš gariūnų kokiais gūdžiais 90-aisiais. Maniau žmonės juos nešiojo, nes tiesiog nebuvo kito pasirinkimo. O dabar gi baisi mada!

IMG_0806

Tuščios gatvės,  neįtikėtina!

IMG_0838

IMG_0889

Ir kitoks, ko gero Australijoj tinkamiausias būdas sutikt šventes – kur nors gamtoj prie vandenyno… 🙂 Čia turėčiau pridėt: su praėjusiom, bet kad labai jau seniai buvo. Tai tada tiesiog – gero oro, linkėjimai iš karščių.