Tarabulga

IMG_0499

Dar vienas rinkinys senų nuotraukų, kažkur kalėdinio laikotarpio. Tarabulga – didelis nacionalinis parkas į Šiaurės Rytus nuo Melburno. Šias vietoves išvaikščiojo vienas toks lenkas Strzeleckis, o jam padėjo draugelis vietinis vardu Tarra. Tad jo vardu ir pavadino (bulga vietinių kalba reiškia kalną).

IMG_0513

Ženklai perspėja kelio pradžioje. Asfaltą pakeičia žvyras, dvi juostos tampa viena, posūkiai išsivingiuoja kas kelis metrus ir taip riedant staiga pasitinka ženklas – greitis apribojamas iki 60km/h. Ką gi, iki tol matyt buvo galima 80km/h su vėjeliu lėkt. Kur gi ne. Vilkomės 40km/h ir kai priešpriešais išniro kita mašina visi stabdė, metėsi į šoną ir buvo baisu. Turbūt tai nė kiek neprilygsta keliams Kinijos glūdumoj ar kokioj Peru ar toj pačioj Graikijoj, bet pagal australiškus standartus – neįtikėtina. Ir smagu.

IMG_0508  IMG_0515

Slėnyje tarp kalnų, forma primenančiame kokį amfiteatrą (apie tai vėliau) kempingas su šuniuku ir…

IMG_0517

…mini kavine kitoj gatvės pusėj.

IMG_0526 IMG_0573

Pasivaikščiojimai po kalvas. Visad būna gražu. Bet nėr ką rašyt, na sąmanos, paparčiai…

IMG_0574

Kempingo įkūrėjai turėjo ypatingą aistrą ženklams, vien tualetus puošė keletas jų.

IMG_0577

Tarp daugelio informacinių, pvz. apie tai kaip taupyt vandenį, išjungt šviesas ar išmest šiukšles šis buvo įstabiausias. (Vertimas: Gal galėtumėte paaiškinti savo vaikams, kodėl mes nemetame tualetinio popieriaus rulonėlių į unitazus ir nebandome jų nuleist.) Įdomu, kiek kartu tai turėjo nutikt, kad šitaip neapsikentė ir ženklą pakabino…

IMG_0581

Kempingas ir kitos apylinkės. Tiksliau Dešinėje – kalnai iš išorės. O kairėj – jų viduje slėnis. Tas amfiteatras, kur sakiau. Ką gi, paryčiais pragydo visi įmanomi paukščiai visuose šlaituose. Akustika fantastiška! Reik prisimint, kad žodžiai giedojimas ar čiulbėjimas dažnai nelabai tinka australiškų paukščių skleidžiamiems garsams apibūdinti. Tiksliau būtų kleketavimas, kudakavimas, o jei visai tiksliai – rėkimas iš visų jėgų lyg kas būtų uodegą primynęs.

IMG_0584

Fantastiška architektūrinė tipografija jei taip galima pavadint.

IMG_0587

Keista matyt miestukus pasipuošusius Kalėdoms vidury vasaros.

IMG_0601 IMG_0604

Kitoj stovyklavietėj susitikom draugus vidur miško. Laurius ėjo pasikuist į mašiną ir net atšoko sutikęs ir šį draugą. Jis kurį laiką suko ratus aplink stovyklavietę, kol galiausiai išsinešdino. Koks liežuvis! Kokios letenos, lyg su pirštine!

IMG_0638 IMG_0645

Mitchell’ų šeimynai – visas miestelis taip pavadintas.

IMG_0651

Rugiuose prie bedugnės. Na tarp kažkokių laukinių avižų. Prie bedugnės.

IMG_0669

Visiem pasakojam neįtikėtiną istoriją, kaip šioj stovyklavietėj, 300km nuo Melburno netyčia sutikom pažįstamą. Kokia tikimybė, sutikt kažką pažįstamo iš 4mln. gyventojų miesto kažkur gan tolokai nuo miesto, o ne kokiam populiariam kempinge. Ir dar negana to, kad aplink buvo gal 3 stovyklavietės.

IMG_0672

Pasistatėm ant šlaito viršaus it kokie individualistai, toli nuo visų, bet nelabai toli tualeto 😀

IMG_0682

Upė, kurioj maudėmės.

IMG_0693 IMG_0698

Nauji draugai atėjo patikrinti.

IMG_0720

Echidna puikioji.

IMG_0736

Nerealiai raudoni sakai, ypač įstabiai atrodo, kai jų prilaša ant žemės, atrodo lyg raudonos uogos sutraiškytos ar kokio keisto padaro kraujas, labai ryšku ir blizga.