Plunksnos

Spalvotų paukščių, spalvotos plunksnos. Nors jų rasti ne taip paprasta. Ko gero, koks pilkas paukštelis susirenka spalvotas ir papuošia savo namų interjerą ar kažką. Bet visgi kasdienis pasivaikščiojimas parke žiūrint po kojom davė rezultatų.

Kairėje (nuo viršaus):
– Nežinomo paukščio plunksna. Manyta, kad manorinos, bet kiek per didelė.
– Kuoduotojo karvelio plunksnos, kurias jam išpešė šarka. Tai galbūt šarka ir puošia savo namus blizgiomis plunksnelėmis. Vidury parko įvyko ta drama. Nežinom, už ką.
– Korelos plunksna. Pametė, kai iš kadro bėgo. Labai fotografuotis nenorėjo. Nors dažniausiai, pamatę fotoaparatą, paukščiai apsikakoja.

Dešinėje (mažiau atpažintos plunksnos):
– Ko gero, vienos iš loriketų plunksnelė,
– Galbūt rozelos uodegos plunksna,
– Vienu metu parke tokių prikrito, turbūt keitė plunksnas kažkurios iš papūgų,
– Kalvose radom tokių pūkų prikritusių.

Kuoduotojo karvelio plunksnos.

Daugiau foto čia.

Viena mintis apie „Plunksnos“

  1. Patys su kolega, nnaseei gaminomės gilių kavą, bet tik žinoma namų sąlygomis. Be galo skani ir išskirtinė.O gamyba mūsų buvo tokia: pirma giles išlukštenom, ir užpylėme riebiu pienu, bei palikome tokia šaldytyve 2 paroms, tam kad ištrauktu šiek tiek taninų.Po dviejų parų tą pieną nupylėme ir užpylėme naujo pieno ir grietinėlės mišiniu, kad apsemtu. Tuomet virėm ant ugnies maždaug valandą laiko. Pienas beveik visas suvirė.Po viso šito lengvai praplovėme ir apdžiovinome, o kitos dienos pavakaryje užbaigėme džiovinimą orkaitėje ir apskrudinome joje.Tuomet belieka tik susimalti ir džiaugtis pasakiško skonio kava. Beje ytin skaunu su pienu balinta.P.S. Neužtenka šios kavos tik užpilti karštu vandeniu, kad gerai pritrauktu reikia pavirti.

Komentarai uždrausti.